När en turnering väl är publicerad sker det löpande arbetet från dess schema — att registrera resultat, justera matcher och ibland redigera själva uppsättningen.
Registrera ett resultat
Öppna turneringens flik Matcher, eller fliken Schema i arbetsytan, och använd Lägg till resultat på en match. När ett resultat har registrerats låses ställningen på det kalenderevenemanget — tränare kan fortfarande logga matchstatistik, formationer och spelad tid på det, men kan inte ändra ställningen.
Tabellen räknas om automatiskt så fort ett resultat sparas, sorterad på poäng, sedan gjorda mål, sedan målskillnad.
Redigera eller ta bort en match
Från fliken Schema i arbetsytan använder du en matchs meny för att Redigera match eller Ta bort match från turnering. Markera flera matcher och använd Ta bort matcher för att ta bort mer än en åt gången.
Ändra uppsättningen efter publicering
Format- och matchinställningar låses medan en turnering är publicerad. För att ändra format, poäng, grupper eller slutspelsuppsättning, avpublicera den först, gör dina ändringar och publicera sedan på nytt — att avpublicera döljer bara matcherna för deltagarna, det tar inte bort något.
Duplicera en turnering
Använd Duplicerad turnering från turneringens radmeny i listan Turneringar för att skapa en ny kopia i statusen Utkast — praktiskt för att köra samma format igen nästa säsong. Du hamnar direkt i den nya turneringens arbetsyta.
Ta bort en turnering
Det här går inte att ångra. Att ta bort en turnering tar bort den och dess matcher permanent.
Använd Ta bort turnering från radmenyn i listan Turneringar.
Visa som spelare eller förälder
Deltagare ser samma turneringssida som adminar — Översikt, Matcher, Slutspel, Koppling till lag/grupp, Deltagare och Om — bara utan redigeringskontroller, och bara för flikar du inte har dolt i de allmänna inställningarna. En turnering visas alltid för spelare och föräldrar i lag som är anmälda till den, även utan några särskilda behörigheter.
Felsökning
Schemat går inte att generera — lägg till minst ett fält på fliken Resurser, och se till att varje anmält lag är placerat i en grupp för format med gruppspel.
Format- eller slutspelsinställningarna är gråade — formatet låses så snart det finns slutspelsmatcher, och slutspelsinställningarna låses så snart det finns matcher i slutspelsträdet eller turneringen är publicerad. Ta bort matcherna, eller avpublicera, först.
En flik saknas på turneringssidan — den är troligen dold under Allmänt > Flikar för turneringssida. Översikt kan inte döljas, och Om visas bara om turneringen har en beskrivning.
